اطلاعات سیم و کابل استخوانی- افشان

سیم و کابل استخوانی

سیم استخوانی چیست؟

از حائز اهمیت ترین و منحصر به فردترین تجهیزاتی که در صنعت برق ایفای نقش می‌کند می‌توان کابل ها را نام برد.  کابل استخوانی نیز  مخصوص پروژه های مختلف می باشد. این کابل در واقع همان کابل های تک مفتولی است که از هادی مفتول کلاس یک تشکیل می شود. این کابل ها کاملاً یک تکه و صلب رسانا هستند و به همین سبب آنها را با نام کابلهای استخوانی میشناسد.   سیم استخوانی چیست؟

کابل برق استخوانی نیز خود دارای انواع مختلفی است که نوع کاربرد این تنوع را به وجود می آورد. کابل های استخوانی در هر مدل برای مصارف خاصی نیز قابل استفاده خواهند بود. در رابطه با انعطاف پذیری باید گفت این کابل ها قدرت انعطاف پذیری کمتری در مقایسه با کابل های افشان دارند اما به طور کلی این انعطاف پذیری تا حدودی مناسب می باشد. میزان ضخامت کابل نیز به قطر هم این رشته‌ها بستگی دارد که باز هم بر اساس نوع کاربرد تعیین می شود. به طور کلی می‌توان گفت کابل استخوانی نیز خود در دسته بندی های بسیار مختلفی از نظر نوع هادی، نوع عایق، قطرهادی و قایق و غیره در بازار وجود دارد.

انواع سیم استخوانی چیست؟

کابل‌های استخوانی نیز همانند تمامی کابل های موجود در بازار دارای انواع مختلفی هستند که هر یک از این کابل ها برای کاربردهایی با مشخصاتی روانه بازار میشوند. توجه داشته باشید که هر یک از این کابل‌ها بر اساس استانداردهایی با ضخامت، عایق، نوع هادی و برای کاربردهای مختلفی به تولید می‌رسد. 

 کابل استخوانی سبک

کابل استخوانی سبک شامل کابل های تک هسته‌ای هستند که آنها را به نام کابل های سبک شهرت داده اند. از این کابل‌ها برای سیم کشی های ثابت می توان استفاده نمود. عمده کاربرد این کابل ها برای ساختمان های مسکونی و همچنین اداری است در واقع برای کاربردهای غیر صنعتی می توان از این کابل های مخصوص استفاده کرد. در این کابل‌ها ولتاژ نامی بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ ولت خواهد بود. معمولاً هادی این کابل ها از جنس مس مفتول می باشد. این کابل های عایق بندی از روکش های pvc با مقاومت بالایی به تولید می رسند که قادر هستند تا دمای بالاتر از ۷۰ درجه سانتیگراد از خود استحکام نشان دهند. 

سیم استخوانی سبک

 کابل سنگین استخوانی چیست؟

کابل های سنگین استخوانی نمونه دیگری از انواع کابل های مفتولی هستند. این دسته از کابل های تک هسته ای نیز قابل نصب روی زمین می باشند در واقع می‌توان آنها را روی زمین نصب کرد و از آنها با نام کابل زمینی نیز می توان یاد می‌کنند. این کابل ها برای فضاهای داخلی و خارجی قابل استفاده هستند و می توانید آنها را در سایزهای مختلفی تهیه نمایید. معمولاً جنس روکش این کابل ها از pvc یا ایکس ال پی ای میباشد.

مشخصات کابل استاندارد استخوانی

همانگونه که اشاره شد، کابل استخوانی همان کابل های مفتولی تک رشته ای هستند که تنها از یک هادی تک سیمی به تولید می‌رسند. 

این رسانا و رشته سیم برق فلزی می تواند از جنس مس یا آلومینیوم باشد. قطعاً که مس در مقایسه با آلومینیوم قدرت بیشتری برای انتقال جریان الکتریکی دارد، اما در صورتی که قیمت کابل های مسی استخوانه‌ای نیز در مقایسه با کابل های مسی و آلومینیومی بسیار بالاتر است.

اما این قیمت بالا ارزش قدرت انتقال زیاد انرژی الکتریکی توسط کابل ها را نیز خواهد داشت.  می شود این پوشش نیز معمولاً از جنس پی وی سی مقاوم می باشد. اما گاهی یک لایه اضافی تحت عنوان شیلد یا محافظ برای قسمت داخلی کابل برای محافظت بیشتر قرار می‌گیرد. همچنین ذره نیز به عنوان یک پوشش میانی و جدا کننده در ساختار این کابل ها قرار دارد.

ضخامت عایق کابل بر اساس ولتاژ آن متغیر خواهد بود و چنانچه دید قامت آی یک کابلی زیاد است مطمئن باشید که ولتاژ آن نیز به همان تناسب خواهد بود.‌ در واقع هر چه عایق بیشتر باشد قطعاً ولتاژ نیز بالاتر است. البته این برای تمامی کارهایی می‌باشد که از استانداردها پیروی می کنند مگر کابل هایی که از استانداردهای موجود پیروی نخواهند کرد.

کاربرد سیم استخوانی 

در رابطه با کابل استخوانی و مشخصات آن اطلاعاتی دریافتید.  در رابطه با کابل های استخوانی یا تک مفتولی باید گفت که برای هدایت جریان الکتریکی از آنها استفاده می کنند. این کابلها کاربردهای بسیار مختلفی می‌تواند داشته باشند و در تمامی نیروگاه های تولید و توزیع جریان الکتریکی از کابل های مفتولی استفاده می‌کنند.

حال اینکه این کابل ها قابل استفاده داخل لوله های برق و خرطومی نیز خواهند بود. اما بد نیست بدانید عمده کاربرد این کابل های تک مفتولی برای تابلو برق است. معمولاً کابل های استخوانی در مدل های مختلفی هستند که هر یک نیز می‌توانند کاربردهای متفاوت با یکدیگر نیز داشته باشند. اما به طور کلی از آنجایی که مقاومت آنها در برابر شرایطی نظیر ساییدگی بسیار زیاد است، به همین سبب کاربرد آن ها نیز گسترده تر می شود.

البته که در برابر رطوبت و کپک زدن نیز استحکام فوق العاده بالایی دارند پس نگران استفاده از این کابل ها برای فضاهای مرطوب نباشید که البته این مقاومت را عایق آن تعیین می‌کند. می‌توانید برای مسافت های بسیار بالا با متراژ زیاد نیز از این کابل ها بدون هیچ محدودیتی استفاده نمایید. در مکان هایی که امکان زنگ زدگی و البته گالوانیزه شدن وجود دارد با توجه به مقاومت این کابل ها در برابر زنگ زدگی گالوانیزه شدن می توانید آنها را در چنین شرایطی نیز مورداستفاده قرار دهید.

تفاوت سیم استخوانی و کابل افشان چیست؟

کابل‌های استخوانی شاید به عنوان کابل های کاربردی در صنایع باشند. . به سبب حالت شکنندگی داشتن هرگز نمی توان این کابل‌ها را برای داخل تجهیزات الکتریکی مورد استفاده قرار داد. اما تفاوت هایی میان کابل‌های استخوانی و کابل های افشان موجود در بازار است. • کابل های استخوانی همان کابل های مفتول تک سیمی هستند که تنها از یک رشته سیم هادی تشکیل می شوند. • کابل های استخوانی و افشان در میزان خمش با یکدیگر تفاوت دارند. • مقاومت مهمترین پارامتری است که باید در انتخاب کابل به آن توجه داشت. اما به طور کلی سیم های  استخوانی مقاومت بسیار بالایی دارند.

مزایای مهم یک کابل تک سیم استخوانی 

کابل استخوانی کابل های مقاوم با انعطاف پذیری کاملاً مناسب هستند. تفاوتهایی نیز بین کابل های استخوانی و دیگر کابل‌های موجود در بازار وجود دارد. کابل‌های استخوانی دارای استحکام بسیار بالایی می باشند و به همین سبب با اکثر شرایط اقلیمی سازگار خواهند بود. همچنین اینکه برای فضاهای مرطوب نیز می توان از آنها استفاده کرد چرا که امکان زنگ زدگی آنها به حداقل می رسد. این کابل ها در برابر ساییدگی و پیچیدگی نیز مقاومت نشان می دهند، همچنین قابل دسترس بودن آنها جزو مزایای این  شناخته می شود.

قیمت این کابل ها نیز بسیار مقرون به صرفه می باشد و به دلیل صاف بودن سطح به راحتی می توان آنها را برای مکان های مورد نظر نصب کرد. طول عمر مفید کابل های مفتولی مهمترین پارامتری است که باعث افزایش سطح کاربرد آن‌ها میشود.

 

*قبل از خرید آخرین قیمت را از ما بگرید*

 

بهترین و معتبر ترین سایت برای خرید سیم و کابل

 

تضمین قیمت – اصالت کالا- تضمین کیفیت

کاربر ارشد
ارسال دیدگاه